Underhållsplan

Allmänt
Fastigheten är föreningens största tillgång. Kontinuitet och framförhållning beträffande underhålls- och driftfrågor är den främsta uppgiften för styrelsen och medlemmarna. Förebyggande underhåll är alltid billigare än avhjälpande underhåll. Underhållsplanen är det primära styrdokumentet för förebyggande underhåll.

Föreningens fastigheter byggdes 1836 respektive 1986 och är i dagsläget i varierande behov av underhåll. För att bibehålla livslängd, trivsel och kvalitet har styrelsen beslutat att under första tertialen 2006 se över och genomgående revidera föreningens underhållsplan. Den nya planen beräknas kunna antas på stämman i vår.

I underhållsplanen skiljs det periodiska underhållet från det löpande. Där beskrivs ingående byggnadsdelars skick, deras beräknade livslängd, funktionalitet, samt fördelning över tiden av av olika underhållsåtgärder inkl kostnader för desamma.

En korrekt kostnadsfördelning både över tid och över konton är viktig, både från ett juridiskt perspektiv (föreningen har ansvar att förvalta medlemmarnas intresse efter bästa förmåga, samt står under lagen om ekonomiska föreningar) som från ett fördelnings- och planeringsperspektiv.

Har du frågor eller synpunkter kring föreningens underhållsplan är du välkommen att höra av dig till styrelsen på adressen kassor@fjardingen11.se.